Därför bör du anlita en flyttfirma

Det är ingen nyhet att en flytt innebär mycket arbete utan flyttfirmaimalmö.se. Den är jobbig för dig som ska lämna din etta och antagligen ännu tuffare för dig som ska flytta till en ny villa. Alla har vi måsten som arbete, familj, matlagning och mycket annat som sätter press på oss när det är dags att flytta. Därför finns det många goda anledningar att anlita en flyttfirma. Nedan tittar vi på några av dem.

1. Prioritera din hälsa
Inför en flytt behöver du demontera möbler, packa och transportera ditt bohag till den nya bostaden. Där ska allt monteras och packas upp på nytt. Dessutom ska allt ställas på rätt plats. Det här arbetet är givetvis fysiskt påfrestande. Om du dessutom inte är så ung längre eller har vissa hälsorelaterade besvär kan arbetet vara ännu svårare.

Samtidigt är det tufft för vemsomhelst, eftersom de flesta inte har stenkoll på hur man lyfter och monterar på rätt sätt. När du anlitar en flyttfirma behöver du inte utsätta dig för lika mycket arbete. Dessutom minskar du risken för att skada ryggen eller knäna på grund av tunga lyft och felbelastning. Det är väl värt kostnaden oavsett vilken ålder du har.

2. Säg nej till stress
En flytt kan enkelt leda till stress. Det är mycket som ska göras och samtidigt ska du kanske även ta hand om barn, komma ihåg att adressändra och mycket mer. När du anlitar en flyttfirma behöver flytten inte medföra stress. Du kan dela upp arbetet med flyttpersonalen så att det inte blir för mycket för dig att hålla reda på. Då blir det dessutom enklare att inte glömma bort viktiga saker.

3. Få professionell flyttstädning
Numer erbjuder de flesta flyttfirmor även flyttstädning. Då ansvarar de för att resultatet ska vara fläckfritt och att det blir godkänt av nästa ägare eller hyresgäst. Flyttstädning innebär trots allt betydligt mer arbete än en vanlig städning och det är sällan man har tid eller ork till det när man flyttar. Med en flyttfirma som även erbjuder städtjänster slår du två flugor i en smäll och gör flytten så enkel den kan bli.

4. Utnyttja RUT-avdraget
Som svensk medborgare med skattehemvist i Sverige har du rätt till det så kallade RUT-avdraget. Det är en skattereduktion och kan sänka arbetskostnaderna med upp till 50 %. Varför inte dra nytta av reduktionen om du har rätt till den? Med hjälp av avdraget blir kostnaden för att anlita en flyttfirma betydligt lägre. Därför behöver det inte göra hål i plånboken att unna sig hjälp med flytten. Om du dessutom jämför flera firmor innan du bestämmer dig kan du få ett riktigt kanonpris!