Flyttstäda på egen hand

Att flyttstäda är något som tar upp många timmar och det känns aldrig riktigt som att man blir klar. Fler och fler som ska flytta väljer att anlita en professionella städfirma för att få en hjälpande hand men det går att flyttstäda på egen hand. Det är fullt möjligt om du kommer till skott i god tid och om du planera väl. En gnutta tålamod är också att föredra. Planera din städning i god tid, införskaffa dig redskap och medel som du behöver och gör dig en lista över allt som behövs städas för att kunna stryka punkterna en för en för att undvika att glömma någon viktig vrå eller ett utrymme.

din städfirma alberts i stockholm


Välj att flyttstäda själv

Att välja att ta itu med städningen själv vid flytt är ett mycket bra alternativ för dig som vill spara pengar. Värt att nämna är däremot att det inte är en liten uppgift som du tar dig an. Att börja planeringen och hur denne ska gå till i god tid är det främsta tipset att delge dig och att du avlägger tre dagar vid flytten till att storstäda bostaden. Med redskap som trasor, en dammsugare, mopp och en hink, fönsterputs och en tillhörande skrapa, en toalettborste och rengöringsmedel av god kvalitet gör att detta blir en lättare uppgift.


Planera städet

Att flyttstäda är en uppgift som kommer att kräva lite tid av dig för att utföra, men låt inte detta sätta skräck hos dig. Planering är nyckelordet för denna uppgift. Att redan ett par veckor innan flyttlasset går börja planera vad som behövs städas är ett gott råd och glöm inte att ta bort eventuella spikar som du spikat upp på väggarna hos din städfirma. En hel bostad ska städas vid flytt. Väggar, tak, fönster, golv, element, persienner, elkontakter, strömbrytare, dörrar, fasta lampor, fönsterbleck och karmar och garderober. Köket och badrummet är de ytor som kommer kräva mest tid. Har du en balkong eller en tomt ska så denna också få sig ett rejält röj.


Vanliga missar

Det är mycket att tänka på vid en flyttstädning i uppsala och detta gör att vi då och då missar ett par viktiga saker. Spisen glöms ofta där vi torkar av den och tror vi är klara, men denna ska dras fram och torkas av både bakom och på sidorna. Golvbrunnen är också det något som ofta faller i glömska men denna är viktig att du tar dig an. Andra områden som allt för ofta faller i glömska är spisfläkten, kakel och fogar, rören i badrummet, att rengöra bakom elementen, att putsa mellan fönsterrutorna samt att torka av ovanpå skåp och hyllor. Det som inte syns med blotta ögat är något som vanligtvis glöms bort.